ons projectSinds 27 augustus 2014 zijn wij officieel de trotse bezitters van ' Ter Beemt '.

Wij zijn deze 7 jonge gezinnen:
  • Elke en Peter met Jole, Suus en Lasse => wagenhuis
  • Vanessa en Jo met Winter en Raven => stokerij
  • Liesbeth en Pieter Jan met zoon Luka en dochtertje Fien => schuur
  • Eva en Dries met Wannes en Ida => herenhoeve
  • Marjolijn en Bart met Laura en Itza => poorthuis
  • Tine en Koen met 3 deernes Jantien, Paulien en Cecilia => noordhuis
Ter Beemt is de naam van de vierkantshoeve in Zingem waarnaar we meer dan een jaar hebben gehengeld. Het is een beschermd monument, aan de poort van de Vlaamse Ardennen en op zo’n 25 km afstand van Gent. De hoeve hebben we opgedeeld in 7 woonunits, waarbij dan nog voldoende ruimte overblijft voor gemeenschappelijke invulling. De vierkantshoeve omsluit een charmante binnenkoer waarop al sinds jaar en dag een machtige wilde kastanje staat. Rond de hoeve ligt een grote tuin met vele fruit- en andere bomen. Het pand is gelegen in een rustig straatje vlakbij het centrum van het levendige Zingem
met achteraan een schitterend uitzicht op de open velden.
Door haar vorm leent Ter Beemt zich uitstekend voor cohousing. Qua type cohousing opteren wij voor centraal wonen. Hieronder verstaan we dat elk gezin zijn eigen ruime woning heeft met alle eigen voorzieningen en desgewenst eigen stuk private tuin. Hier bovenop zijn er een aantal gemeenschappelijke extra's waarvan iedereen gebruik kan maken: de binnenkoer, (fietsen)berging, gezamenlijke parking aan de zijkant, een speelruimte voor de kinderen, een werkatelier, een collectieve verwarmingsinstallatie, gezamenlijk waterbeheer een grote tuin met boomgaard en moestuin. Oh ja, er is ook al een plaatsje gereserveerd voor enkele Zingemse leghoenen.
Waar we erg veel belang aan hechten is dat de privacy en de vrijheid van elk gezin gegarandeerd is. Geen enkele druk om dingen samen te doen, enkel de mogelijkheid om ze te doen. Onze bedoeling is om van dit charmante gebouw uit de 18 de eeuw woningen te maken die op alle vlak aangepast zijn aan de noden van deze tijd, zeker ook op vlak van energie. Mét behoud van karakter en authenticiteit én op ecologische en duurzame wijze.