centraal wonen

Buren met benefits
Samenhuizen is hip! Overal schieten samenhuis-projecten uit de grond. Maar elk project kleurt dat samenhuizen anders in. Het verschil zit hem o.a. in de mate van gemeenschappelijkheid. Dit kan variëren van een gemeenschapshuis waar bijna alles gemeenschappelijk is op een eigen slaapkamer na tot een woonerf met enkel een gemeenschappelijke tuin. Dit kan je zien als een continuüm, waarbij je, hoe verder je opschuift, minder gemeenschappelijke voorzieningen hebt.

Wij hebben gekozen voor het concept "centraal wonen". In onze visie kan elke unit op zichzelf functioneren en betreffen de gemeenschappelijke zaken enkel de extra’s waarbij het voordelig is om dit samen te realiseren. Het is niet de bedoeling om met de medebewoners op gezette tijden een groepsactiviteit te doen. Wij zien onszelf eerder als goede buren, die de voordelen van samen op 1 stek wonen volop benutten en spontaan wel wat leuke dingen samen zullen doen.

Bij de opstart van dit project is periodiek overleg en een open communicatie tussen de toekomstige bewoners cruciaal. We proberen om alles zo goed en eerlijk mogelijk vast te leggen met aandacht voor elkaars mogelijkheden en wensen. Het is leuk om van bij de opstart van een dergelijk project je buren te leren kennen en samen te werken aan een mooi resultaat. Zo creëren we buren met benefits.